Jar volá! Športové hry, s ktorými sa zapotíš

Za obrazovkou a s ovládačom v ruke môžeš prekonávať poriadne výzvy a natrieť to aj svojim kamošom. 

06.05.2024

Majstrovstvá sveta v hokeji sa blížia. V najbližších týždňoch tak bude športovým komentátorom a na slovo vzatým expertom takmer každý. Prečo si teda svoje schopnosti neporovnať s kamošmi, alebo dokonca inými fanúšikmi na druhom konci sveta?

Obuť si však korčule alebo vziať do rúk iné športové náčinie, to už vyžaduje väčšiu mieru odvahy. 

 

Preto môžete skúsiť aspoň najznámejšie športové hry – takmer všetky už dnes ponúkajú aj multiplayer, takže vám postačí dostatok času na pilovanie techniky a dostatočne rýchly internet. 

 

NHL24 

NHL-ka je, bohužiaľ, už dlhé roky dostupná len pre konzoly. Na počítači si ju tak nezahráte. Máme však aj dobré správy. NHL24 si nemusíte kupovať, je totiž súčasťou predplatného EA Play, ktoré dostanete vo vyššom balíčku GamePass Ultimate. 

 

NHL24 môžete hrať s kamošmi s dvoma ovládačmi za jedným TV, alebo proti komukoľvek cez internet. A hoci Slovensko medzi dostupnými tímami chýba, za slovenských hráčov góly strieľať môžete – sú v samotných kluboch NHL, alebo aj virtuálnej súpiske niektorých európskych líg – vrátane tej švédskej či českej. 

 

EA Sports FC 24

Virtuálny futbal sa už nevolá FIFA, ale kvôli licenčným právam trochu krkolomne. No stále ide o to isté, s aktualizovanými súpiskami a nemalým počtom vylepšení. EA Sports FC24 je solídnym vylepšením, s ktorým si užijete poriadne veľa zábavy. Vylúčený nie je ani stres, pot a pár rozbitých ovládačov.

Ak budete hrať s kamošmi u vás doma, napríklad aj počas prestávok medzi jednotlivými tretinami zápasov slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta, dostupné budú aj nové zábavné módy pouličného a halového futbalu, ktoré “stále tej istej FIFE” prinášajú poriadne oživenie. 

 

F1 23, Forza či EA Sports WRC

Pokiaľ si myslíte, že automobilové preteky sú len krútenie volantu a stláčanie pedálov, skúste si k týmto simulátorom kúpiť poriadny volant namiesto bežného joysticku. Garantujeme vám, že sa poriadne zapotíte. 

 

F1 23 sa navyše blíži ku koncu svojho životného cyklu, takže ak počkáte do 28. mája, budete si môcť užívať F1 24 aj s prepracovaným režimom kariéry a možnosťou vytvoriť si vlastný tím. 

 

 

Forza Horizon je pre bežných hráčov, ktorí chcú prevetrať vozidlá aké teoreticky môžete stretnúť aj na bežných cestách. Forza Motorsport vás naopak dostane na najznámejšie trate aj do špičkových pretekárskych špeciálov. 

 

EA Sports WRC je stále relatíve novým prírastkom po tom, čo sa rally dostalo do rúk Codemasters a EA. Ohlasy sú prekvapivo dobré a chvália jazdný model aj možnosti úpravy tratí aj samotných vozidiel. 

 

Zo slovenska na vaše mobily

Ruku na srdce, Slováci vždy mali najväčšie úspechy zo zimných športov ako je práve hokej, zjazdové lyžovanie či biatlon. 

 

Možno aj práve preto sa vývojári zo slovenského PowerPlay Studio rozhodli vytvoriť hu Winter Sports Mania, ktorú si užijete na smartfónoch s Androidom alebo iOS. Skoky na lyžiach, biathlon, rýchlostné korčuľovanie alebo boby, je tu prakticky všetko a dokonca úplne zadarmo!

Pro Cycling Manager 2023

Peter Sagan už svoju cyklistickú kariéru pomaly končí, no určite by vám na cestnom či horskom bicykli stále poľahky ušiel. Ale nebojte sa, v tejto hre nebudete šliapať dlhé hodiny a stovky kilometrov v alpských či pyrenejských stúpaniach. 

 

Namiesto toho usadnete do auta určeného pre športového riaditeľa a budete kontrolovať taktiku, rozpočet a jazdecké zloženie vášho tímu na tých najslávnejších klasikách sveta.

Avšak pozor: tak, ako je cyklistika športom pre každého, Pro Cycling Manager je naopak pre ozajstných znalcov. 


 

 

Aby ste si mohli stiahnuť a následne hrať všetky tieto hry, a aby vás pri multiplayerových súbojoch neobťažovali lagy, potrebujete poriadne rýchly internet.

4ka vám ponúka rýchly optický internet, ktorý zvládne poháňať váš PC, hernú konzolu aj všetky zariadenia na domácej Wi-Fi. Teraz ho doma môžete mať už od 7 eur mesačne

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.
© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.